Dienstencheques bestellen

Zodra u uw gebruikersnummer van Sodexho ontvangt, kan u dienstencheques online bestellen.

Een goede raad: bestel uw dienstencheques wanneer u zeker bent dat u beroep kan doen op een huishoudhulp. Houd voor de berekening van het aantal dienstencheques en de frequentie van uw bestellingen ook rekening met het feit dat ze 8 maanden geldig zijn.

Maak 9 € per dienstencheque over op de bankrekening vermeld in uw bevestiging van inschrijving.

De minimale bestelling bedraagt 10 dienstencheques (u bent niet verplicht met veelvouden van 10 te bestellen; het kunnen er eveneens 12, 15 of 23 zijn ….).

Geef uitsluitend uw gebruikersnummer op in het vak “gestructureerde mededeling” van uw overschrijving.

De algemene regel stelt de aankooplimiet voor dienstencheques op 500 per kalenderjaar. Voor bepaalde categorieën personen werd deze limiet opgetrokken tot 2.000 dienstencheques per kalenderjaar aan 9 €.

 Let op: uw betaling aan Sodexho wordt geweigerd en het bedrag zal automatisch teruggestort worden als:

– u zich niet houdt aan de minimale bestelling;
– het betaalde bedrag niet correct is (dus als het geen veelvoud is van 9 €).

 

Uw betaling staat 2 tot 4 werkdagen later op hun bankrekening.

 

Wanneer het om papieren dienstencheques gaat, stuurt Sodexho u die per post toe binnen de 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling. U krijgt uw cheques toegestuurd op het leveringsadres dat u op uw inschrijvingsformulier hebt ingevuld.

In het geval van elektronische dienstencheques komen ze in uw elektronische portefeuille van zodra Sodexho uw betaling heeft ontvangen.

 

Bij een mogelijke wijziging in uw adres, gelieve dit aan Sodexho te melden.

 

Wenst u regelmatig een vaste hoeveelheid dienstencheques te ontvangen (bij voorbeeld 20 dienstencheques elke maand), dan raden wij u aan een doorlopende opdracht te geven aan uw bank.

Het zal u het leven makkelijker maken en het voorkomt dat u zonder cheques valt. Verlies echter de geldigheidsduur van uw dienstencheques niet uit het oog: u kan uw dienstencheques uitsluitend tijdens hun geldigheidsduur gebruiken of omruilen. Deze periode geldt ook voor wat betreft een mogelijke vraag voor terugbetaling. De datum tot de welke de dienstencheques geldig zijn, staat vermeld op uw papieren dienstencheques en kan u in uw elektronische portefeuille terugvinden onder de titel “Mijn elektronische portefeuille”.